Bezoek onze facebookpagina
Veelgestelde vragen
Service

Onze service dienst is  bereikbaar op het telefoonnummer:
056/ 37 14 68 !

Onze troeven
  • 5 jaar fabrieksgarantie op alle waterbedden
  • snel leverbaar
  • eigen plaatsingsdienst
  • eigen service- en verhuisdienst
  • meer dan 27 jaar ervaring als waterbedspecialist = uw garantie
  • alle waterbedden 2 maanden op proef:
  • NIET TEVREDEN = GELD TERUG!

Veelgestelde vragen over waterbedden

Waarom is een waterbed beter dan een matras?

In de eerste plaats omdat het waterbed veel makkelijker te reinigen is. De hoes is afneembaar en wasbaar. Het vinyloppervlak van de matras kan met een vochtige doek gereinigd worden. Hierdoor worden alle huidschilfertjes en stof verwijderd en kunnen er geen bacteriën of huisstofmijten overleven. Een waterbed is dus de ideale oplossing voor allergieën. Een tweede reden is het ligcomfort van een waterbed. U slaapt op een matras, maar in een waterbed. Het lichaam wordt door het water gedragen en het is alsof u aan de zwaartekracht ontsnapt. Het soepele vinyl van de watermatras past zich aan elk lichaam aan zodat de wervelkolom altijd zijn natuurlijke vorm behoudt. Omdat water niet samendrukbaar is, wordt het lichaam overal optimaal ondersteund, in elke houding.   

Waarom moet een waterbed verwarmd worden?

Op koud water kan u niet slapen! Een elektronisch gestuurd verwarmingselement warmt het water op tot een temperatuur die u zelf kan instellen voor een aangename warmte in de wintermaanden (30 á 32°C) en een verfrissende koelte in de zomer (27 á 28°C). U hoeft dus geen lichaamsenergie te gebruiken om uw bed en dekens op te warmen. Dat betekent dat uw ademhaling en uw hartslag lager zullen zijn, de spieren onmiddellijk ontspannen, en uw lichaam geniet van een gezonde en diepere slaap. Het verwarmingselement ligt onder de veiligheidskuip en kan dus nooit in contact komen met water. Het stroomverbruik kost gemiddeld 40 EUR/jaar.

Is een waterbed goed tegen rugklachten?

Op een gewone matras steunt het lichaam voornamelijk op het hoofd, de schouders, de heupen en de hielen. Op deze plaatsen, ook drukpunten genoemd, wordt de bloedsomloop belemmerd. In de hersenen vertrekt een signaal dat ons lichaam tot 80 maal per nacht doet draaien en woelen. Het gevolg is een onrustige slaap. Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht in een watermatras, zijn er geen storende drukpunten meer. U draait dus veel minder en slaapt veel rustiger. De wervelkolom en het bekken komen automatisch in de juiste positie te liggen, de benen liggen altijd iets hoger dan de romp. De combinatie van deze factoren zorgt voor een perfecte slaaphouding en een optimale nachtrust.

Zeeziek worden op een waterbed?

Een fabeltje! Praktisch alle watermatrassen worden door fiberlagen gestabiliseerd. Hoe meer lagen, hoe minder beweging. Alle matrassen zijn standaard voorzien van een gepatenteerde rug- en lendensteun. U kunt dus zelf kiezen of u een matras wilt zonder beweging of toch liever een matras die één á twee seconden beweegt. Een beetje beweging wordt door de meeste waterbedslapers als zeer positief ervaren.

Weegt een waterbed niet te veel voor mijn vloer?

Een waterbed weegt, afhankelijk van de uitvoering, tussen 400 en 700 kilogram. Dit lijkt veel, maar door het gebruik van gewichtsverdelers is de maximale druk slechts 150 kg/m² (ter vergelijking : een gewone gevulde kleerkast weegt per m² veel meer). Een waterbed kan dus zonder probleem in alle woningen en op alle vloeren geplaatst worden.

Hoe is het vrijen op een waterbed?

Een mens brengt ongeveer een derde van zijn leven in bed door. Niet alleen om te slapen, maar ook om te relaxen, te lezen, samen televisie te kijken, te ontbijten, te vrijen ... maar wij hoeven u niet te vertellen hoe u uw vrije tijd in bed doorbrengt. Veel waterbedslapers vertellen trouwens dat zij door de gewichtloosheid, door het gevoel te zweven, een nieuwe dimensie aan hun liefdesleven hebben toegevoegd. Prettige bijkomstigheid is dat een waterbed nooit piept, kraakt of klotst.

Kan een waterbed lek geraken?

Lekken zijn bij een goed geplaatst en goed onderhouden waterbed vrijwel uitgesloten. Mocht er door een ongelukje onverhoopt toch een lek ontstaan, dan kan er geen druppel water op de vloer van uw kamer komen. De matras ligt in een veiligheidskuip die het kleine beetje lekwater opvangt.

Vraagt een waterbed veel onderhoud?

Het water in een waterbed moet nooit bijgevuld of vervangen worden. Het enige onderhoud van uw waterbed bestaat erin tweemaal per jaar een kleine flacon conditioner aan het water toe te voegen. Als u ook de bovenzijde en de zijkanten van uw matras regelmatig reinigt met een vinylreiniger, verwijdert u meteen alle mogelijke stofdeeltjes, huidschilfers, lichaamsvetten, zuren en transpiratiegeur. Een waterbed is ontegensprekelijk de meest hygiënische manier van slapen die er bestaat.

Wat betekenen de woorden "Hardside" en "Softside"?

Een hardside waterbed is een klassiek bed met een stevig houten ledikant waarin de watermatras wordt aangebracht. Een nadeel is dat het in- en uitstappen en ook het opmaken van het bed iets moeilijker zijn. Een groot voordeel is zijn zeer aantrekkelijke prijs. De laatste jaren worden echter voornamelijk softsiders verkocht. Dit zijn watermatrassen met zachte schuimstoffen boorden, die in om het even welk bed geplaatst kunnen worden.

Is een waterbed duur?

Een waterbed is absoluut niet duurder dan om het even welk goed slaapsysteem. Net zoals bij alle andere huishoudtoestellen en meubelen is er een grote verscheidenheid aan merken, modellen, kwaliteit ... U bepaalt dus zelf of u in het goedkopere gamma, een goede middenklasse of in een absolute topklasse wilt slapen. Op alle merken bieden wij u een fabrieksgarantie van 5 jaar, volgens de garantievoorwaarden van de specifieke fabrikant!