Bezoek onze facebookpagina
Vragen ivm ALFRAHAARDEN
Service

Onze service dienst is  bereikbaar op het telefoonnummer:
056/ 37 14 68 !

Onze troeven
  • 5 jaar fabrieksgarantie op alle waterbedden
  • snel leverbaar
  • eigen plaatsingsdienst
  • eigen service- en verhuisdienst
  • meer dan 27 jaar ervaring als waterbedspecialist = uw garantie
  • alle waterbedden 2 maanden op proef:
  • NIET TEVREDEN = GELD TERUG!

Vragen ivm ALFRAHAARDEN

Vuur zonder rook kan dat?

Door de verbranding van ALFRATOL® ontstaat in het geheel geen rook, roet of schadelijke verbrandingsgassen in relevante hoeveelheden. Het resultaat van de verbranding bestaat bij ALFRA® haarden uit warmte, een beetje waterdamp en CO2.
Ter vergelijking: u ademt lucht in en CO2 uit. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt, stemt overeen met de hoeveelheid die vrijkomt bij de verbranding van twee middelgrote kaarsen. U hoeft alleen maar, net als altijd, de ruimte voldoende te ventileren.

Waaruit bestaat ALFRATOL®?

ALFRATOL® bestaat voornamelijk uit de zuiverste, sterk gefilterde bioalcohol. Die is vermengd met een klein percentage bittere stof en een speciale ALFRA® toevoeging om het ongeschikt voor consumptie te maken en om een perfect vlambeeld te krijgen. De brandstof ALFRATOL® (bioalcohol) winnen we uit natuurproducten zoals aardappelen, mais en graan.

Hoeveel waterdamp ontstaat er bij de verbranding?

Slechts net zo veel als wanneer u een luchtbevochtiger in huis zou hebben staan.

Zijn er ook modellen naar eigen ideeën verkrijgbaar?

U kunt met enige handigheid en onze handleiding zelf aan de slag gaan en de 'FIRE-BOX' zelf ommuren. Daarbij zijn er eigenlijk bijna geen grenzen. De montagehandleiding is bijgeleverd.

Zijn de haarden verplaatsbaar?

ALFRA® haarden worden vrij opgesteld. Ideaal als u verhuist, in hotels, kantoren en nog veel meer. Of u plaatst uw ALFRA® haard 's winters in de woonkamer en op een koele zomeravond op het terras of in de open serre.

Geeft een ALFRA® haard warmte af?

De ALFRA® haard is in de eerste plaats gemaakt om u in uw huis de behaaglijke atmosfeer en het aangenaam rustgevende vlambeeld van een open vuur te bieden. Natuurlijk ontstaat zoals bij elk verbrandingsproces ook bij de ALFRA® haard het 'nevenproduct' warmte. Deze warmteafgifte, de grootte van het vlambeeld en het verbruik zijn door de vuurkorf regelbaar.

Heb ik een vergunning van de verhuurder of van de schoorsteenveger nodig?

De ALFRA® haarden vallen in dezelfde categorie als fonduestellen en kaarsen. Daarom vallen ze niet onder de verordening voor stookplaatsen en heeft u geen vergunning nodig.

Waaruit bestaat de haard?

Afhankelijk van het model uit hoogwaardig MDF, AV 100, massief hout, gepolijst of geborsteld edelstaal, hoogwaardig Blue Pearl graniet, Rosso Verona en Jura marmer.

Waaruit bestaan de blokken?

De ALFRA® blokken bestaan uit speciaal ISO ceramisch materiaal en deze kunt u daarom steeds hergebruiken.

Wat krijg ik geleverd?

De levering van de ALFRA® haarden bestaat uit een montage- en gebruiksaanwijzing, veiligheidsvoorschriften, de totale haard zoals u heeft besteld, aansteekhaak, vultrechter, maatbeker en ALFRA® blokken of ALFRA® stookplaatsgraniet. U vindt de brandstof ALFRATOL® bij Nachtsfeer te Kuurne, Gentbrugge en te Oostende.

Kan ik mijn bestaande openhaard ombouwen?

Het is vrij eenvoudig om uw bestaande haard om te bouwen tot een ALFRATOL® haard door middel van een goedgekeurde inbouwset. Bespreek de mogelijkheden met uw leverancier.

Hoeveel kost het verwarmen?

Een heerlijk, gloeiend vuur in uw open haard kost niet veel meer dat het verwarmen van een traditionele open haard. En dat alles zonder houthakken, opslag, hout halen, vonkenregen en as. De verbruikskosten bedragen ongeveer 5 euro voor 2 à 3 branduren.

Zijn de meubelhaarden van ALFRA® vuur getest?

De producten van ALFRA® haarden vallen onder de algemene veiligheidsvoorschriften en zijn getest door TÜV, GAA en LGA.